Pozdrav po delší odmlce

17.04.2011 17:52

Zdravíme Vás zase po více než měsíci, březen utekl, jak voda a Velikonoce jsou už za dveřmi. I venku je znát, že jaro je už skoro měsíc tady... vše krásně rozkvétá, stromy se začínají zelenat a Ornelka si začíná všímat zase všech novinek, co jí jaro přineslo. Prohání po zahradě motýly, plaší ji moucha, když ji zabzučí u ucha a schovává se před sluníčkem do stínu. Nicméně má radost, že jsme venku celé dny a při řezání a rovnání dřeva, krásně leží v povzdálí a sleduje, pak se najednou přiblíží, ukradne nám klacík a šťastná ze své kořisti začne blbnout. Její sprinty a skoky dlouhé min. 3 metry jsou úžasné. Je to prostě naše víla vznešená a krásná. Její ladné pohyby, na to je radost se dívat celé hodiny. 

Minulý měsíc byla skutečně práce převážně kolem dřeva, pořezaly jsme nálety kolem zahrady, které dosahovaly již do výšek od 6 do 12m, krásně jsme je využili na plot, kolem celé zahrady, takže Ornelka už neděsí svou velikostí náhodné kolemjdoucí, které na ní nejsou zvyklé. Pokud jde kolem někdo známý, tak se nalepí na plot, natáhne svůj dlouhý krk a hlavu strčí až k nim do uličky, aby jí nezapomněli pohladit, mlátí u toho ocáskem  kolem dokola. A její radost je prostě nakažlivá. Nicméně účel je splněn dokonale, Ornelka krásně hlídá naši zahradu a může tak zůstat i delší dobu bez dozoru, aniž bychom měli strach, že porazí nějakou starší babičku, se kterou by se radostně běžela přivítat. Je na nás odevšad teď krásný výhled a tak Ornelka přitahuje pozornost nejen chodců, ale i cyklistů a místních obyvatel z protilehlé stráně. 

Fotečky Ornelky a z úpravy zahrady a zpracování dřeva najdete na naší nové adrese, kam jsme začali ukládat fotečky. Tak Vám zveme na podívanou. Postupně doplním i fotečky z Ornelčina štěněcího období. 

Mějte se krásně a užívejte sluníčkové dny, jsou balzámem pro duši i tělo po tak dlouhé zimě.