Nová kamarádka pro Elišku...

28.09.2013 12:21

Jak jsem již psala v minulém příspěvku, Ornelčina ztráta Elišku velmi zasáhla. Trápila se, zmizely jí jiskřičky radostí z očí. Neustále čekala, kdy se Ornelka vrátí.... Nemohli jsme se na to již déle dívat a Elišce jsme začali shánět novou kamarádku. Nechceme Ornelku nijak nahradit, myslím, že to ani není možné. Jen jsme chtěli přinést do našich životů novou radost, nový život... A tak jsme se 1.9.2013 zajeli podívat k sympatické chovatelce Míše Rudolecké do CHS Balfama. Zrovna byla k odběru štěňátka vrhu F. A čekala na nás jedna tmavá fenečka jménem Fiongalla Balfama. Fionka byla krásné štěňátko, malý čertík s obrovskou radostí do života. Neposedné štěňátko, které všude muselo být a vše muselo vidět. Myslím, že bylo rozhodnuto v první minutě, kdy jsem vzala Fionku do náruče a ona mi dala první pusinku. Už jsem bez ní nechtěla odjet. A mimoto jsme také Elišce slíbili, že se vrátíme s novou kamarádkou. 

Sepsali jsme všechny potřebné dokumenty, Fionka dostala fešácký oboječek ve stejné žluté barvě, jakou měla po narození mašličku. A s novou radostí a očekáváním jsme vyrazili na 3h cestu za Eliškou, která netrpělivě čekala doma. 

Fionka zvládla cestu naprosto perfektně, skoro celou ji prospala a tak byla plná sil, když jsme přijeli domů. Holky jsme hned seznámili. Eliška byla sice rozpačitější více než jsem čekala, ale byla to asi normální reakce, chodila kolem ní po špičkách, opatrně ji očuchávala a nechápala, proč je nová kamarádka tak malinká. Každým dnem, ale bylo vše lepší a lepší. A dnes už jsou z holčiček dobré kamarádky. Fionka k ní vzhlíží jako ke svojí mamince a myslím, že i u Elišky se projevují mateřské pudy. Divoké hrátky a bitky ovšem nejsou tabu a někdy je to pořádná divočina. :-) Je krásné je pozorovat, vidět, jak si k sobě nacházejí postupně cestičku, jak se víc a víc přibližují. Nyní už jsou to spřízněné duše. 

Fionka roste jako z vody. Zabydlela se parádně. Nic jí není cizí - gauč, postel, na to jak je malinká, je jí všude plno. A v mnoha věcech je Ornelce velmi podobná. Snad z ní vyroste stejně úžasný člen rodiny a bude nám oporou v dobrém i ve zlém, jako to bylo u Ornelky. Fionko, vítej doma a buď tu šťastná! 

 

Fiongalla Balfama, * 07.07.2013