Náš nový člen rodiny!

01.05.2012 17:23

Tak nejprve bych se všem návštěvníkům našich stránek chtěla omluvit za delší odmlku. To, že jsem stránky neaktualizovala, neznamená, že se u nás nic neděje, je tomu právě naopak. Prvních pár měsíců nového roku bylo velmi náročných, mnoho práce, mnoho starostí, ale zároveň i velmi mnoho radostí s Ornelkou. Aby jí nebylo tak smutno, bohužel občas bývalo, protože jak všichni pánečkové vlkodavů vědí, jeden vlkodav = smutný vlkodav, toto rčení je naprosto pravdivé a potvrdilo se i u nás. V pátek dne 27.4.2012 jsme Ornelce přivezli domů novou fenečku. Je opět z naší oblíbené chovatelské stanice Zlatá dolina. 

Jmenuje se Qeen Elisabet a narodila se fenečce Madelline Zlatá dolina, šťastný tatínek je Cerberus Flinstone. Je jí už 8 měsíců, ale přesto je to štěňátko se vším všudy, plné energie, temperamentu, zvídavosti, mazlivosti a především úžasné povahy, jako všechna štěňátka ze Zlaté doliny. Poznali jsme i Qeen Mary a Quentina. Strávili jsme s nimi celé odpoledne a bylo nádherné.  

Pak jsme se vydali na cestu domů. Eliška, Elinka, Elis nebo Eli, jak jí doma nejčastěji říkáme zatím moc cestovatelka není. Nejen, že se jí z dosavadního domova nechtělo, cesta autem pro ni byla novým zážitkem a zřejmě ji velmi vylekala. Čekala nás dvouhodinová jízda domů, po pár minutách si naštěstí zvykla na ruch kolem a zbytek cesty prospinkala. Byla hodňoučká. 
Doma nás přivítala netrpělivá Ornelka. Čekala na nás doma, pro jistotu, aby měly holky dostatek času na seznámení, a aby Ornelka byla ve svém prostředí. Nejprve bylo setkání příjemné, Ornelka ji očichala, vítala nás s nadšením, jako vždy. Když ale Eli vyskočila z auta a šli jsme všichni na zahradu, poznala, že asi nepřijela jen na chvíli a začala být nervózní a rozpačitá. Eliška se zabydlela velmi rychle, všude si prozkoumala nová místečka na zahradě i v domě. Doslova se zamilovala do kocourka Jasperka, toho pronásleduje a neustále hubičkuje. Pro její celkem divoké pohlazení přední packou zatím moc pochopení  nemá. :-) Ale je na ní hodný. Je zvyklý na Ornelku, tak možná si jen myslí, že vidí dvojmo. :-))

Ornelka v sobotu trucovala, nemluvila nejprve ani s námi, s Elis vůbec, tu naprosto ignorovala. Nechali jsme ji prostor, aby poznala, že se pro ni nic nemění a že je budeme mít obě dvě rádi stejně. V neděli ráno už s námi sama začala komunikovat a očka jí začínala zářit. Věděli jsme, že je to na dobré cestě. Vzali jsme holky na první společnou procházku. Eliška krásně kopírovala Ornelku, bez problému přišla na zavolání, holky se vyběhaly a mohly jsme jít zase domů. Procházka dle očekávání prolomila ledy a Ornelka ukázala svůj charakter. Odpoledne už Eli nebrala jako vetřelce, ba naopak, začínaly lehávat poblíž sebe, nechala se přemluvit ke hře, baštily z jedné misky. A věděli jsme, že až se s tím úplně srovná, budou z nich nerozlučné kamarádky a s Jasperkem krásná trojka! 

Doufejme, že se u nás bude Elince moc líbit a že tady bude spokojená a šťastná! Všem ze Zlaté doliny moc děkujeme za jejich péči, starost a lásku!!!