Novinky z prázdnin!

31.07.2012 18:20

Po dlouhé době Vás zase všechny zdravím. Zdravím nejenom naše pravidelné návštěvníky, ale i každého nového hosta, za kterého jsme rádi a vítáme Vás na našem webu. Co je u nás nového? Myslím, že spoustu věcí. Pokusím se na nic nezapomenout.

Elinka se u nás už zabydlela na 100%. Je s námi tři měsíce, troufám si říct, že nás má stejně ráda, jako my ji. Je to společenská bytost, nejraději je středem zájmu úplně všech, je umazlená, hodná, někdy divoká, ale poslušná. Roste nám do krásy, za dobu, co je u nás vyrostla téměř o 10cm, poslední měření ukazuje kohoutkovou výšku 76 - 78cm. Ornelčiných 86cm tedy úspěšně dohání. Začala vzorně skládat ouška, někdy se jí ještě sice v zápalu hry či radosti ouška neposlušně vztyčí či zamotají, což nás pobaví, ale myslím, že na povel "ouška" už slyší krásně a povely plní na jedničku. Návštěva ze Zlaté doliny nám pomohla s úpravou, zbavily jsme se veškeré štěněčí srsti a roste nám krásný hrubý a kvalitní kožíšek. Miluje procházky, sprinty za ptáky, či zajícem, doma loví mouchy, na zahradě motýli. Oproti Ornelce je sice stále velmi aktivní, ale už se naučila i odpočívat a užívat si pelíšku či gauče. Jasperek je neustále její nejmilovanější objekt a svou lásku mu dává patřičně najevo, nikdy z domu neodejde suchý, dostane nespočet pusinek. :-) Příští měsíc oslaví své první narozeniny, samozřejmostí bude psí dortík, na kterém si obě holky určitě pochutnají. 

Ornelka je zlatíčko, 2.6.2012 oslavila své třetí narozeniny. Pár fotek s dortem najdete na našich stránkách. S Elinkou se ráda rozdělila a tvarohový dortík s piškotkama a ovocem chutnal oběma. Ornelka je vzorně poslušná a hodná vlkodavka. Klidná, vyrovnaná, mazlivá, usměvavá, plná elánu a radosti do života. Ornelko nejen Tobě, ale i celému vrhu "O" Zlatá dolina přejeme spoustu zdraví, radosti, elánu a vitality do dalších let. Holky tady měli spetření v podobě Montyho, což je štěňátko "Bívra Teriéra" od mojí sestry. Byli tady na víkend a holky měly o zábavu postaráno, u Ornelky byla vidět opatrnost a ohleduplnost k malému tvorečkovi a u Elinky zase nesmírná radost z toho, že si s ní chce někdo hrát. Bylo to moc fajn. A Monty skidil obdiv za jeho nebojácnost a odvážnost. V červenci jsme poprvé obě holky vzali na společný výlet do Toulovcových maštalí, což je tady u nás na chrudimsku skalní městečko, a zvládly skvěle nejenom cestu autem, ale i celkem náročnou tůru v terénu a v dosti velkém horku.  Bohužel fotit jsem nestihla, takže fotky nejsou. Ale všichni jsme si to náramně užili, holky budily patřičnou pozornost, udělali jsme radost skupince handicapovaných, které měli obrovský zážitek z toho, že si je mohou pohladit, měli spoustu zajímavých otázek, na které jsme rádi odpovídali, holky jim předvedly divadlo v potoce, dokonce si tam i obě lehly, což vyvovalo opravdu nadšený smích. I u ostatních turistů budily obdiv, u některých respekt u některých nadšení, takže se jim dostalo spousty pohlazení a pochval za to, jak jsou nádherné. Všem Vám moc děkujeme. Byl to opravdu příjemný den. 

Jinak hromadně užíváme dovolenou i celé léto a je nám moc fajn. Doufám, že i Vy se máte skvěle a že Vás potěšilo nejen naše info z prázdnin, ale i pár nových fotek. Přejeme Vám příjemně strávené léto, spoustu zábavy a zážitků s pejsky a brzy se Vám zase ozveme. Zdravíme z Trstěnice!